Hozzávalók:
Alap:
Sajttorta rész:
Áfonyaszósz:
Elkészítése:
A vízben keverjük el a keményítőt, cukrot és a citromlevet, majd adjuk hozzá az áfonya felét. Forraljuk fel, majd vegyük alacsony lángra és főzzük 5-10 percig vagy amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a többi áfonyát is. Néha keverjük át, majd felhasználásig tegyük félre.
A kekszet alaposan dolgozzuk össze az olvasztott vajjal, majd egy 23 cm-es kapcsos tortaformába egyengessük úgy bele, hogy legyen oldalt pereme. Tegyük hűtőbe addig, amíg elkészítjük a sajttortás réteget.
A krémsajthoz adjuk hozzá a porcukrot, vaníliát, citrom héját és levét, majd egy robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Ezután adjuk hozzá a tejszínt folyékony állapotában és robotgéppel habosítsuk ki az egészet addig, amíg stabil krémet nem kapunk.
Az alapot vegyük ki a hűtőből és egyenletesen simítsuk bele a sajttortás részt, majd kanalazzuk rá az áfonyaszószt. Tálalás előtt legalább 3-4 órán át tároljuk hűtőben.
Ízlésünk szerint tálalhatjuk 1 gömb vanília fagylalttal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!