Zöldséges lepény fürjtojással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs (tönkölyös) leveles tészta
- 50 dkg vegyes zöldség (brokkoli, sárgarépa, kelbimbó…)
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 dl 20 %-os tejszín
- 2 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
Elkészítése:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki teljesen.
A tejszínhez adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük simára.
A füstölt sajtot reszeljük le, majd kb 10 dkg-ot tegyük félre. A maradék sajtot keverjük hozzá a tejszínes-tojásos keverékhez.
A leveles tésztát helyezzük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen, majd pakoljuk rá a kihűlt zöldségkeveréket.
Ezután öntsük rá a sajtos-tojásos-tejszínes keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél szórjuk rá a félretett reszelt sajtot, majd így süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni mielőtt tálalnák.
Ízlés szerint főzzünk pár darab fürjtojást 1-2 percig, hogy a sárgája még kissé lágy maradjon és majd azzal tálaljuk a lepényt.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, helyezzük rá a félbevágott fürjtojásokat, majd úgy kínáljuk. A fürjtojást el is hagyhatjuk, vagy éppen lágy tyúktojásra cserélhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »