Zöldséges lepény fürjtojással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs (tönkölyös) leveles tészta
- 50 dkg vegyes zöldség (brokkoli, sárgarépa, kelbimbó…)
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 dl 20 %-os tejszín
- 2 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
Elkészítése:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki teljesen.
A tejszínhez adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük simára.
A füstölt sajtot reszeljük le, majd kb 10 dkg-ot tegyük félre. A maradék sajtot keverjük hozzá a tejszínes-tojásos keverékhez.
A leveles tésztát helyezzük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen, majd pakoljuk rá a kihűlt zöldségkeveréket.
Ezután öntsük rá a sajtos-tojásos-tejszínes keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél szórjuk rá a félretett reszelt sajtot, majd így süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni mielőtt tálalnák.
Ízlés szerint főzzünk pár darab fürjtojást 1-2 percig, hogy a sárgája még kissé lágy maradjon és majd azzal tálaljuk a lepényt.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, helyezzük rá a félbevágott fürjtojásokat, majd úgy kínáljuk. A fürjtojást el is hagyhatjuk, vagy éppen lágy tyúktojásra cserélhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









