Virslitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- fél kiskanál só
- 15 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 pár virsli
- 20 dkg savanyú uborka
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a hideg margarint és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, tojást és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A szalonnát apró kockára vágva pirosra sütjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát is és megdinszteljük.
A tejfölt a tojással összekeverjük és fűszerezzük sóval, boraal és az apróra vágott petrezselyemmel.
A karikára vágott virslit, a lecsöpögtetett és apró kockára vágott uborkát és a langyosra hűlt hagymás-szalonnát hozzáadjuk a tejfölös masszához és jól elkeverjük az egészet.
A tésztát kinyújtjuk, majd margarinnal kikent 24 cm-es kerek torta vagy piteformába tesszük úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a jól összekevert tölteléket.
Elsimítjuk a tetejét és előmelegített sütőben közepes lángon (170 fokon, hőlégkeveréssel) 30-35 percig sütjük.
Cikkekre vágva hidegen és langyosan is fogyasztható.