Virslitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- fél kiskanál só
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 pár virsli
- 20 dkg savanyú uborka
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a hideg margarint és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, tojást és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A szalonnát apró kockára vágva pirosra sütjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát is és megdinszteljük.
A tejfölt a tojással összekeverjük és fűszerezzük sóval, boraal és az apróra vágott petrezselyemmel.
A karikára vágott virslit, a lecsöpögtetett és apró kockára vágott uborkát és a langyosra hűlt hagymás-szalonnát hozzáadjuk a tejfölös masszához és jól elkeverjük az egészet.
A tésztát kinyújtjuk, majd margarinnal kikent 24 cm-es kerek torta vagy piteformába tesszük úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a jól összekevert tölteléket.
Elsimítjuk a tetejét és előmelegített sütőben közepes lángon (170 fokon, hőlégkeveréssel) 30-35 percig sütjük.
Cikkekre vágva hidegen és langyosan is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »