Virslis-szezámos kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 2 kk só
- szükség szerint virsli
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint ketchup
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk kb 15 perc alatt.
Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, sót végül a tojást. Az élesztő, ha megkelt hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Jól átgyúrjuk, majd lefedve, meleg helyen kb 1 órán keresztül pihentetjük.
1 óra elteltével a tésztát két részre osztjuk. 1-1 kör formára nyújtjuk majd derelyevágó segítségével 8-8 részre cikkezzük. A cikkek vastagabb részét tetszés szerint mustárral megkenjük, ráhelyezünk 1-1 negyedelt virslit majd feltekerjük.
A másik tésztát ketchuppal kenjük meg.
A feltekert kifliket negyed órán keresztül még pihentetjük a tepsiben. Ezután megkenjük a felvert tojással és megszórjuk tetszés szerint magvakkal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 percig sütjük.