Virslis kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 0,5 dl olaj
Továbbá:
- 4-6 pár főtt virsli
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - magvak vagy reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és tésztát dagasztunk a hozzávalókból.
Letekarva duplájára kelesztjük.
A megfőtt virsliket harmadoljuk, majd félbe vágjuk.
A megkelt tésztát elfelezzük és kissé lisztezett munkalapon az egyik felét kinyújtjuk kör alakúra. 12 részre vágjuk. Mindegyik cikk szélesebbik felére teszünk 1 virslidarabot és feltekerjük, mint a kiflit.
Tepsibe tesszük a kifliket úgyh, hogy a hajtása alulra kerüljön és kb 30 percig kelesztjük.
Felvert tojással lekenjük, magvakkal vagy sajttal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









