Virslis kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl olaj

Továbbá:

  • 4-6 pár főtt virsli
  • 1 felvert tojás
  • magvak vagy reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és tésztát dagasztunk a hozzávalókból.

Letekarva duplájára kelesztjük.

A megfőtt virsliket harmadoljuk, majd félbe vágjuk.

A megkelt tésztát elfelezzük és kissé lisztezett munkalapon az egyik felét kinyújtjuk kör alakúra. 12 részre vágjuk. Mindegyik cikk szélesebbik felére teszünk 1 virslidarabot és feltekerjük, mint a kiflit.

Tepsibe tesszük a kifliket úgyh, hogy a hajtása alulra kerüljön és kb 30 percig kelesztjük.

Felvert tojással lekenjük, magvakkal vagy sajttal megszórjuk és 200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.