Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors sajtos rúd recept

Villámgyors sajtos rúd
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 kiskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál tej
    • 15 dkg vaj (olvasztva)

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg reszelt sajt (füstölt vagy ementáli)

    Elkészítés

    A lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a tejet és az olvasztott vajat. Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, mert a tojás miatt összeugorhat a tészta.

    Az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd lisztezett munkafelületen körülbelül fél centi vastagra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, és egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal.

    Derelyevágóval vagy késsel 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, majd 5-6 cm hosszú darabokra szeljük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

    Előmelegített sütőben sütjük, amíg a teteje szép aranysárga lesz és a sajt ropogósra pirul. Ez nagyjából 18 percet vesz igénybe.

    Tipp

    Füstölt sajttal karakteresebb, ementálival lágyabb ízű lesz. Ha még ropogósabb végeredményt szeretnénk, sütés előtt finoman rányomkodhatjuk a sajtot a tésztára. Frissen a legjobb, de légmentesen zárva másnap is jól fogyasztható.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek