Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a tejet és az olvasztott vajat. Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, mert a tojás miatt összeugorhat a tészta.
Az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd lisztezett munkafelületen körülbelül fél centi vastagra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, és egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal.
Derelyevágóval vagy késsel 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, majd 5-6 cm hosszú darabokra szeljük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben sütjük, amíg a teteje szép aranysárga lesz és a sajt ropogósra pirul. Ez nagyjából 18 percet vesz igénybe.
Füstölt sajttal karakteresebb, ementálival lágyabb ízű lesz. Ha még ropogósabb végeredményt szeretnénk, sütés előtt finoman rányomkodhatjuk a sajtot a tésztára. Frissen a legjobb, de légmentesen zárva másnap is jól fogyasztható.