Vendégváró, tavaszi félholdak recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1,5-2 dl közötti langyos tej
- 1 mk só
A tészta kenéséhez:
- 15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret)
- 15 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
- 1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
A sütés előtti kenéshez:
- 1 ek olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 5 -5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.
Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk.
Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk )
Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk.
Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.
A másik cipóval így járunk el.
200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük.
Sütés ideje így kb 35 perc volt.
Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »