Vendégváró, tavaszi félholdak recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1,5-2 dl közötti langyos tej
- 1 mk só
A tészta kenéséhez:
- 15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret)
- 15 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
- 1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
A sütés előtti kenéshez:
- 1 ek olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 5 -5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.
Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk.
Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk )
Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk.
Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.
A másik cipóval így járunk el.
200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük.
Sütés ideje így kb 35 perc volt.
Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »