Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-sonkás pirog recept

Túrós-sonkás pirog
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
    • 6 dkg sonka
    • 1 szál újhagyma
    • 1 ek olaj
    • 10 dkg túró
    • 10 dkg tejszínes krémsajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • bors

    Tetejére :

    • 1 ek tejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A tésztalapot kiolvasztjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.

    A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk. A sonkát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.

    A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk belőle. A szélüket megkenjük a tojás fehérjékkel.

    Közepükbe kis kanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket. Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.

    15-20 perc alatt kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá