Túrós-sonkás pirog

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 6 dkg sonka
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • bors

Tetejére :

  • 1 ek tejszín
  • 1 tojás sárgája

Elkészítése:

A tésztalapot kiolvasztjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.

A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk. A sonkát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.

A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk belőle. A szélüket megkenjük a tojás fehérjékkel.

Közepükbe kis kanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket. Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.

15-20 perc alatt kisütjük.