Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 45 dkg tehéntúró
- 4 dkg friss élesztő
- 75 ml tej
- 1 pici cukor
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek só
- 25 dkg margarin
A lekenéshez:
- 10 dkg olvasztott margarin
- 3 púpozott ek liszt
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk.
Lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott margarint a liszttel elkeverjük,a tésztánkat lekenjük vele.
Henger alakúra feltekerjük.
20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, 4 részbe hajtjuk és pihentetjük 20 percet.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, berácsozzuk, tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztatjuk.
20 percet állni hagyjuk, közben 220 fokra melegítjük a sütőt.
A pogácsát betesszük sülni, sütés félidejénél alufóliával befedjük, hogy meg ne égjen a teteje.
30 percig sütöttem, a végén a fóliát levettem, hogy a teteje szép színt kapjon.
A tésztában nincs tojás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »