Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 45 dkg tehéntúró
- 4 dkg friss élesztő
- 75 ml tej
- 1 pici cukor
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek só
- 25 dkg margarin
A lekenéshez:
- 10 dkg olvasztott margarin
- 3 púpozott ek liszt
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk.
Lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott margarint a liszttel elkeverjük,a tésztánkat lekenjük vele.
Henger alakúra feltekerjük.
20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, 4 részbe hajtjuk és pihentetjük 20 percet.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, berácsozzuk, tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztatjuk.
20 percet állni hagyjuk, közben 220 fokra melegítjük a sütőt.
A pogácsát betesszük sülni, sütés félidejénél alufóliával befedjük, hogy meg ne égjen a teteje.
30 percig sütöttem, a végén a fóliát levettem, hogy a teteje szép színt kapjon.
A tésztában nincs tojás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »