Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 45 dkg tehéntúró
- 4 dkg friss élesztő
- 75 ml tej
- 1 pici cukor
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek só
- 25 dkg margarin
A lekenéshez:
- 10 dkg olvasztott margarin
- 3 púpozott ek liszt
A tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk.
Lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott margarint a liszttel elkeverjük,a tésztánkat lekenjük vele.
Henger alakúra feltekerjük.
20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, 4 részbe hajtjuk és pihentetjük 20 percet.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, berácsozzuk, tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztatjuk.
20 percet állni hagyjuk, közben 220 fokra melegítjük a sütőt.
A pogácsát betesszük sülni, sütés félidejénél alufóliával befedjük, hogy meg ne égjen a teteje.
30 percig sütöttem, a végén a fóliát levettem, hogy a teteje szép színt kapjon.
A tésztában nincs tojás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »