Töltött pizzás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 dkg friss élesztő
- 125 ml langyos víz
- 0,5 dl (olíva)olaj
A töltelékhez:
- 10 dkg sajt
- 1 szál jó minőségű kolbász
- 5 szem koktélparadicsom
- 1 paprika
- 3 kocka sajt
A pogácsák lekenéséhez:
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A pogácsa szórásához:
- oregánó ízlés szerint
Elkészítése:
Tészta előkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
Cipóvá formáljuk, és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén nedvesített folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.
Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
Formázás és töltés:
A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.
A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.
A pogácsák „fészkébe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, és oregánóval megszórjuk.
Sütés:
210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa készül, ami 2 személy számára bőven elegendő.
Nagyobb család esetén duplázzák vagy triplázzák az adagot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!