Töltött pizzás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 dkg friss élesztő
- 125 ml langyos víz
- 0,5 dl (olíva)olaj
A töltelékhez:
- 10 dkg sajt
- 1 szál jó minőségű kolbász
- 5 szem koktélparadicsom
- 1 paprika
- 3 kocka sajt
A pogácsák lekenéséhez:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A pogácsa szórásához:
- oregánó ízlés szerint
Elkészítése:
Tészta előkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
Cipóvá formáljuk, és egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén nedvesített folpackkal légmentesen lefedjük és kétszeresére kelesztjük.
Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
Formázás és töltés:
A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.
A sajtot lereszeljük. A kolbászt karikákra, a paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk.
A pogácsák „fészkébe” először reszelt sajtot teszünk, majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta. A tészta széleit felvert tojással lekenjük, és oregánóval megszórjuk.
Sütés:
210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ebből a mennyiségből 5 nagy töltött pogácsa készül, ami 2 személy számára bőven elegendő.
Nagyobb család esetén duplázzák vagy triplázzák az adagot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »