Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-krémsajtos töltött batyu recept

Gombás-krémsajtos töltött batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl tejföl
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 cl étolaj
    • 1 tk cukor

    A töltelékhez:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 30 dkg gomba
    • 25 dkg krémsajt
    • őrölt bors

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

    Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
    gombás-batyu02
    A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá