Gombás-krémsajtos töltött batyu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 cl étolaj
  • 1 tk cukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg krémsajt
  • őrölt bors

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
gombás-batyu02
A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!