Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!