Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazdagon töltött háromszögek recept

Gazdagon töltött háromszögek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 80 dkg finomliszt
    • 5 dkg friss élesztő
    • 1 evőkanál cukor
    • 5 dl tej
    • 1 csapott evőkanál só
    • 2 dl étolaj

    A töltelékhez

    • kockára vágott sonka
    • kockára vágott bacon
    • 2 db lilahagyma
    • 2 konzerv kukorica
    • reszelt sajt ízlés szerint (kb. 10–15 dkg)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • tejföl

    A tetejére

    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • szezámmag

    Elkészítés

    A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát kettévesszük. Mindkét részt vékonyra nyújtjuk. A felületét megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel, majd egyenletesen rászórjuk a sonkát, a bacont, a felaprított lilahagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot.

    A tésztát szorosan feltekerjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, és ezzel megkenjük a tekercsek tetejét. Éles késsel váltakozva balra és jobbra vágva háromszög alakú darabokra szeleteljük, de készíthetünk belőle ujjnyi vastag csigákat is.

    A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Tipp

    A töltelék mennyisége és összetétele szabadon alakítható, általában 10-15 dkg jut egy-egy alapanyagból. A tGazdagon töltött észtát azért érdemes két részben nyújtani, mert egyben túl nagy lenne kezelni. Ha a háromszög formázás nem kényelmes, egyszerű csigákra vágva is jól működik a recept.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek