Tökmagolajos túrókrémmel töltött pogácsa recept

Hozzávalók:
Pogácsához:
- 50 dkg finomliszt
- 0,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 15 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes db burgonya
- 1 teáskanál cukor
- 1 dl tejföl
- 2 teáskanál só
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 teáskanál szezámmag
Krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek tökmagolaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A pogácsa elkészítése:
A megpucolt, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és áttörjük.
Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, cukrot, sót, áttört burgonyát, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk. Készre sütjük.
Amikor kihűlt a pogácsa, keresztben kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
A krém elkészítése:
Krémhez a túrót kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a tökmagolajat, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »