Tökmagolajos túrókrémmel töltött pogácsa recept
Hozzávalók:
Pogácsához:
- 50 dkg finomliszt
- 0,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 15 dkg vaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes db burgonya
- 1 teáskanál cukor
- 1 dl tejföl
- 2 teáskanál só
Tetejére:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 teáskanál szezámmag
Krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek tökmagolaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A pogácsa elkészítése:
A megpucolt, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és áttörjük.
Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, cukrot, sót, áttört burgonyát, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk. Készre sütjük.
Amikor kihűlt a pogácsa, keresztben kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
A krém elkészítése:
Krémhez a túrót kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a tökmagolajat, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.