Teljes kiőrlésű virslis hajó recept
Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 55 g búza liszt
- 0,5 dl 30%-os tejszín
- 1,5 dl meleg víz
- fél evőkanál kanál zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dkg élesztő
- egy kávéskanálnyi só
- 5 db virsli, melyeket elfelezünk
- cukormentes ketchup, de ha nincs, akkor 1 szem paradicsom is bőven jó
- reszelt sajt ízlés szerint
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kenéshez
Elkészítése:
A tejszínt és a vizet elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk az evőkanál zsírt, majd a 3 féle lisztet alaposan összekeverjük egy evőkanállal, hozzáadjuk az 1 db tojást az élesztős egyveleghez, majd a liszttel kidagasztjuk.
Én géppel dagasztok, fél órát kelesztem, újra átgyúrom, majd a kapott tészta súlyát lemérem.
A tésztát mérleg segítségével 10 db egyenlő részre osztjuk, majd henger alakúra gyúrjuk, középen bevágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire félre tesszük keleszteni egy órát.
Ha letelt az egy óra, akkor megkenjük cukormentes ketchuppal, vagy karikázz rá egy szem paradicsomot.
Nekem minden hajóra 2 szelet paradicsom jutott.
Középre elhelyezzük a fél virslit, megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal és 180°C-on gyönyörűre sütjük.
Kb. 20-30 perc a sütési idő.