Teljes kiőrlésű virslis hajó recept

Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 55 g búza liszt
- 0,5 dl 30%-os tejszín
- 1,5 dl meleg víz
- fél evőkanál kanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dkg élesztő
- egy kávéskanálnyi só
- 5 db virsli, melyeket elfelezünk
- cukormentes ketchup, de ha nincs, akkor 1 szem paradicsom is bőven jó
- reszelt sajt ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kenéshez
Elkészítése:
A tejszínt és a vizet elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk az evőkanál zsírt, majd a 3 féle lisztet alaposan összekeverjük egy evőkanállal, hozzáadjuk az 1 db tojást az élesztős egyveleghez, majd a liszttel kidagasztjuk.
Én géppel dagasztok, fél órát kelesztem, újra átgyúrom, majd a kapott tészta súlyát lemérem.
A tésztát mérleg segítségével 10 db egyenlő részre osztjuk, majd henger alakúra gyúrjuk, középen bevágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire félre tesszük keleszteni egy órát.
Ha letelt az egy óra, akkor megkenjük cukormentes ketchuppal, vagy karikázz rá egy szem paradicsomot.
Nekem minden hajóra 2 szelet paradicsom jutott.
Középre elhelyezzük a fél virslit, megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal és 180°C-on gyönyörűre sütjük.
Kb. 20-30 perc a sütési idő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »