Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos-sajtos csavart recept

Szezámmagos-sajtos csavart
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 70 dkg rétesliszt
    • 38 dkg margarin
    • 0,5 dl tej + csipet cukor + 2 kk liszt
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 175 g tejföl
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk őrölt kömény

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • (esetleg piros paprika)

    A szóráshoz:

    • szezámmag

    Elkészítése:

    Egy nagyobb pohárban a tejet mikróban meglangyosítjuk, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ebbe pedig beleteszünk egy kis lisztet (kb 2 kiskanál). Jól összekeverjük. Ez a kovász. Hagyjuk pár percig, had fusson fel (de vigyázzunk, nehogy kifusson a pohárból).

    Közben elkészítjük a tésztát: a kimért lisztet egy tálba tesszük. Beletesszük a vajat és a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a köményt és végül a felfuttatott élesztőt.

    Jól összedolgozzuk, rugalmas tésztává összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 40 percre betesszük a hűtőbe pihenni, majd lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk és pizzavágóval rudakat vágunk (Nekem kb 1-1,5 cm széles és kb 13 cm hosszú volt).

    A kenéshez a felvert tojáshoz szórhatunk kis pirospaprikát. Megkenjük a kinyújtott, csíkokra vágott tésztát a felvert tojással és jó vastagon megszórjuk szezámmaggal, majd minden egyes tésztát megcsavarunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk a tésztát és szép halvány barnára sütjük ( ez kb 20-25 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá