Hozzávalók:
A tésztához:
A kenéshez:
A szóráshoz:
Elkészítése:
Egy nagyobb pohárban a tejet mikróban meglangyosítjuk, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ebbe pedig beleteszünk egy kis lisztet (kb 2 kiskanál). Jól összekeverjük. Ez a kovász. Hagyjuk pár percig, had fusson fel (de vigyázzunk, nehogy kifusson a pohárból).
Közben elkészítjük a tésztát: a kimért lisztet egy tálba tesszük. Beletesszük a vajat és a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a köményt és végül a felfuttatott élesztőt.
Jól összedolgozzuk, rugalmas tésztává összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 40 percre betesszük a hűtőbe pihenni, majd lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk és pizzavágóval rudakat vágunk (Nekem kb 1-1,5 cm széles és kb 13 cm hosszú volt).
A kenéshez a felvert tojáshoz szórhatunk kis pirospaprikát. Megkenjük a kinyújtott, csíkokra vágott tésztát a felvert tojással és jó vastagon megszórjuk szezámmaggal, majd minden egyes tésztát megcsavarunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk a tésztát és szép halvány barnára sütjük ( ez kb 20-25 perc).