Szezámmagos csomócska recept

Elkészítése:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy evőkanál cukorral, majd a liszteket egy tálba szórjuk és hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd a többi összetevőt és a tejet fokozatosan hozzá adva dagasztjuk.
Ha elkészült a tésztánk, leválik a dagasztótál oldaláról akkor meleg helyen duplájára kelesztjük (kb 1-1,5 óra).
A megkelt tésztát ismét összegyúrjuk és 8 részre osztjuk, majd hosszú, gömbölyű kis rudacskákat formálunk melyekre hurkot kötünk és oldalt a 2 tésztavéget összenyomjuk.
A csomócskáinkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb még 20 percig kelesztjük. Ezt követően megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk ízlés szerint a szezámmaggal,egy-egy csipet sóval és a kevés mákkal
Előmelegített sütőben, magas hőfokon aranybarnára sütjük.
Tipp:
A tészta természetesen más lisztből is elkészíthető és nem csak a tetejére, de bele is gyúrhatunk magvakat!
A tepsibe hagyjunk közöttük nagyobb távolságot, mert még sülés közben is nőnek majd!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »