Szezámmagos csomócska recept
Elkészítése:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy evőkanál cukorral, majd a liszteket egy tálba szórjuk és hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd a többi összetevőt és a tejet fokozatosan hozzá adva dagasztjuk.
Ha elkészült a tésztánk, leválik a dagasztótál oldaláról akkor meleg helyen duplájára kelesztjük (kb 1-1,5 óra).
A megkelt tésztát ismét összegyúrjuk és 8 részre osztjuk, majd hosszú, gömbölyű kis rudacskákat formálunk melyekre hurkot kötünk és oldalt a 2 tésztavéget összenyomjuk.
A csomócskáinkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb még 20 percig kelesztjük. Ezt követően megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk ízlés szerint a szezámmaggal,egy-egy csipet sóval és a kevés mákkal
Előmelegített sütőben, magas hőfokon aranybarnára sütjük.
Tipp:
A tészta természetesen más lisztből is elkészíthető és nem csak a tetejére, de bele is gyúrhatunk magvakat!
A tepsibe hagyjunk közöttük nagyobb távolságot, mert még sülés közben is nőnek majd!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »









