Szezámmagos csomócska recept

Elkészítése:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy evőkanál cukorral, majd a liszteket egy tálba szórjuk és hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd a többi összetevőt és a tejet fokozatosan hozzá adva dagasztjuk.
Ha elkészült a tésztánk, leválik a dagasztótál oldaláról akkor meleg helyen duplájára kelesztjük (kb 1-1,5 óra).
A megkelt tésztát ismét összegyúrjuk és 8 részre osztjuk, majd hosszú, gömbölyű kis rudacskákat formálunk melyekre hurkot kötünk és oldalt a 2 tésztavéget összenyomjuk.
A csomócskáinkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb még 20 percig kelesztjük. Ezt követően megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk ízlés szerint a szezámmaggal,egy-egy csipet sóval és a kevés mákkal
Előmelegített sütőben, magas hőfokon aranybarnára sütjük.
Tipp:
A tészta természetesen más lisztből is elkészíthető és nem csak a tetejére, de bele is gyúrhatunk magvakat!
A tepsibe hagyjunk közöttük nagyobb távolságot, mert még sülés közben is nőnek majd!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »