Szénhidrát csökkentett magos pálcikák recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúza liszt
- 25 dkg ch csökkentett liszt
- (vagy ezek helyett 50 dkg finom liszt)
- 12 dkg sertés zsír
- 12 dkg kacsa zsír
- 17 dkg sajt (edámi jellegű)
- 1 ek só
- 1 ek köménymag-őrölt
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek cayenne bors
- 1 tk szódabikarbóna
- 15 dkg tejföl
A tetejére:
- magok (szezámmag, lenmag, zabpehely)
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel, elmorzsoljuk benne a zsírokat, tejföl, sajt hozzáadásával tésztává formázzuk.
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, rászórjuk a magokat, nyújtófával belenyomjuk,
Hosszanti, majd kereszt irányban csíkokra szabjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk az apró pálcákat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsül.
Tipp:
A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »