Szénhidrát csökkentett magos pálcikák recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúza liszt
- 25 dkg ch csökkentett liszt
- (vagy ezek helyett 50 dkg finom liszt)
- 12 dkg sertés zsír
- 12 dkg kacsa zsír
- 17 dkg sajt (edámi jellegű)
- 1 ek só
- 1 ek köménymag-őrölt
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek cayenne bors
- 1 tk szódabikarbóna
- 15 dkg tejföl
A tetejére:
- magok (szezámmag, lenmag, zabpehely)
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel, elmorzsoljuk benne a zsírokat, tejföl, sajt hozzáadásával tésztává formázzuk.
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, rászórjuk a magokat, nyújtófával belenyomjuk,
Hosszanti, majd kereszt irányban csíkokra szabjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk az apró pálcákat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsül.
Tipp:
A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »