Szénhidrát csökkentett magos pálcikák recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúza liszt
- 25 dkg ch csökkentett liszt
- (vagy ezek helyett 50 dkg finom liszt)
- 12 dkg sertés zsír
- 12 dkg kacsa zsír
- 17 dkg sajt (edámi jellegű)
- 1 ek só
- 1 ek köménymag-őrölt
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek cayenne bors
- 1 tk szódabikarbóna
- 15 dkg tejföl
A tetejére:
- magok (szezámmag, lenmag, zabpehely)
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel, elmorzsoljuk benne a zsírokat, tejföl, sajt hozzáadásával tésztává formázzuk.
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, rászórjuk a magokat, nyújtófával belenyomjuk,
Hosszanti, majd kereszt irányban csíkokra szabjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk az apró pálcákat, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsül.
Tipp:
A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »