Szalalkális sajtosrúd recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az összes többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
1/2 cm vastagra kinyújtjuk, majd rudakat vágunk belőle vagy perec szaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük tojássárgájával (vagy egy enyhén felvert egész tojással), majd megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a formákat egymástól picit távolabb, mert sütés közben nőni fognak.
180 fokon aranybarnára sütjük őket.
Tipp:
Sütés közben a szalalkáli miatt fojtós lehet a levegő, így javasolt nyitott ablak mellett sütni.
Cserébe viszont pihe-puha sajtos finomságokat kapunk, amik napok múlva is puhák maradnak. (Már ha kitartanak addig.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










