Szalalkális sajtosrúd recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az összes többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
1/2 cm vastagra kinyújtjuk, majd rudakat vágunk belőle vagy perec szaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük tojássárgájával (vagy egy enyhén felvert egész tojással), majd megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a formákat egymástól picit távolabb, mert sütés közben nőni fognak.
180 fokon aranybarnára sütjük őket.
Tipp:
Sütés közben a szalalkáli miatt fojtós lehet a levegő, így javasolt nyitott ablak mellett sütni.
Cserébe viszont pihe-puha sajtos finomságokat kapunk, amik napok múlva is puhák maradnak. (Már ha kitartanak addig.)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.