Spárgás-kapros lepény recept
Hozzávalók:
- 1 cs pizzatészta
- 1 cs zöldspárga
- 10 dkg mascarpone (vagy krémsajt)
- 2 ek tejföl (20 %-os)
- 1 csokor kapor
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le.
A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.
A pizzatésztát csomagoljuk ki és a szélétől kb 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.
A mascarponéhoz (vagy krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom…..