Sonkás tojáskrémes tölcsér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál olaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 15 dkg görög joghurt
- kb 0,5 dl víz
- szezámmag
Töltelék:
- 10 dkg füstölt, főtt sonka
- 1 szál újhagyma
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dkg tejföl (kb)
- 5 dkg mascarpone
- reszelt torma (ízlés szerint)
- bors
- só
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe mérjük (a tojást verjük fel és csak felét tegyük bele, a másik felét tegyük félre a kenéshez). Az élesztőt elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni!
A vizet apránként adjuk hozzá, nézzük meg gyúrás, dagasztás közben mennyit vesz fel a tészta. Puha tésztát kell kapnunk, mely nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Természetesen a tészta összeállítását kézzel is elvégezhetjük. A tésztát dagasszuk kb 10 percig.
A kész tésztát takarjuk le és kelesszük langyos helyen kb 45-60 percig.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk kb 28*16 cm-es téglalappá és 12 csíkra vágjuk.
A habroló formákat enyhén lekenjük olajjal és a tésztákat rátekerjük a formákra úgy, hogy a szélei enyhén fedjék egymást. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és letakarva kelesztjük kb 20 percig.
Ecsettel lekejük a rolókat a félretett tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan kihúzzuk a formákat a tölcsérekből.
Krém:
A sonkát (apróra vágva), mascarponét és a tejfölt a késes aprítóba tesszük és együtt összedaráljuk, majd hozzáadjuk a felezett tojásokat is és azokkal is összedolgozzuk. Ha kemény lenne a töltelék, akkor kevés tejföllel lazíthatunk rajta.
Aprító hiányában daráljuk le a sonkát.
A sonkás-tojásos masszát ízesítsük sóval, borssal és tormával, majd keverjük bele az apróra vágott újhagymát is.
Összeállítás:
Egy habzsákba szedve a tölteléket töltsük meg a rolókat, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










