Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás tojáskrémes tölcsér recept

Sonkás tojáskrémes tölcsér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 15 dkg görög joghurt
    • kb 0,5 dl víz
    • szezámmag

    Töltelék:

    • 10 dkg füstölt, főtt sonka
    • 1 szál újhagyma
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg tejföl (kb)
    • 5 dkg mascarpone
    • reszelt torma (ízlés szerint)
    • bors

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe mérjük (a tojást verjük fel és csak felét tegyük bele, a másik felét tegyük félre a kenéshez). Az élesztőt elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni!

    A vizet apránként adjuk hozzá, nézzük meg gyúrás, dagasztás közben mennyit vesz fel a tészta. Puha tésztát kell kapnunk, mely nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Természetesen a tészta összeállítását kézzel is elvégezhetjük. A tésztát dagasszuk kb 10 percig.

    A kész tésztát takarjuk le és kelesszük langyos helyen kb 45-60 percig.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk kb 28*16 cm-es téglalappá és 12 csíkra vágjuk.

    A habroló formákat enyhén lekenjük olajjal és a tésztákat rátekerjük a formákra úgy, hogy a szélei enyhén fedjék egymást. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és letakarva kelesztjük kb 20 percig.

    Ecsettel lekejük a rolókat a félretett tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan kihúzzuk a formákat a tölcsérekből.

    Krém:

    A sonkát (apróra vágva), mascarponét és a tejfölt a késes aprítóba tesszük és együtt összedaráljuk, majd hozzáadjuk a felezett tojásokat is és azokkal is összedolgozzuk. Ha kemény lenne a töltelék, akkor kevés tejföllel lazíthatunk rajta.

    Aprító hiányában daráljuk le a sonkát.

    A sonkás-tojásos masszát ízesítsük sóval, borssal és tormával, majd keverjük bele az apróra vágott újhagymát is.

    Összeállítás:

    Egy habzsákba szedve a tölteléket töltsük meg a rolókat, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek