Sonkás tojáskrémes tölcsér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 15 dkg görög joghurt
- kb 0,5 dl víz
- szezámmag
Töltelék:
- 10 dkg füstölt, főtt sonka
- 1 szál újhagyma
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg tejföl (kb)
- 5 dkg mascarpone
- reszelt torma (ízlés szerint)
- bors
- só
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe mérjük (a tojást verjük fel és csak felét tegyük bele, a másik felét tegyük félre a kenéshez). Az élesztőt elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni!
A vizet apránként adjuk hozzá, nézzük meg gyúrás, dagasztás közben mennyit vesz fel a tészta. Puha tésztát kell kapnunk, mely nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Természetesen a tészta összeállítását kézzel is elvégezhetjük. A tésztát dagasszuk kb 10 percig.
A kész tésztát takarjuk le és kelesszük langyos helyen kb 45-60 percig.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk kb 28*16 cm-es téglalappá és 12 csíkra vágjuk.
A habroló formákat enyhén lekenjük olajjal és a tésztákat rátekerjük a formákra úgy, hogy a szélei enyhén fedjék egymást. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és letakarva kelesztjük kb 20 percig.
Ecsettel lekejük a rolókat a félretett tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan kihúzzuk a formákat a tölcsérekből.
Krém:
A sonkát (apróra vágva), mascarponét és a tejfölt a késes aprítóba tesszük és együtt összedaráljuk, majd hozzáadjuk a felezett tojásokat is és azokkal is összedolgozzuk. Ha kemény lenne a töltelék, akkor kevés tejföllel lazíthatunk rajta.
Aprító hiányában daráljuk le a sonkát.
A sonkás-tojásos masszát ízesítsük sóval, borssal és tormával, majd keverjük bele az apróra vágott újhagymát is.
Összeállítás:
Egy habzsákba szedve a tölteléket töltsük meg a rolókat, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »