Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe mérjük (a tojást verjük fel és csak felét tegyük bele, a másik felét tegyük félre a kenéshez). Az élesztőt elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni!
A vizet apránként adjuk hozzá, nézzük meg gyúrás, dagasztás közben mennyit vesz fel a tészta. Puha tésztát kell kapnunk, mely nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Természetesen a tészta összeállítását kézzel is elvégezhetjük. A tésztát dagasszuk kb 10 percig.
A kész tésztát takarjuk le és kelesszük langyos helyen kb 45-60 percig.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk kb 28*16 cm-es téglalappá és 12 csíkra vágjuk.
A habroló formákat enyhén lekenjük olajjal és a tésztákat rátekerjük a formákra úgy, hogy a szélei enyhén fedjék egymást. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és letakarva kelesztjük kb 20 percig.
Ecsettel lekejük a rolókat a félretett tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan kihúzzuk a formákat a tölcsérekből.
A sonkát (apróra vágva), mascarponét és a tejfölt a késes aprítóba tesszük és együtt összedaráljuk, majd hozzáadjuk a felezett tojásokat is és azokkal is összedolgozzuk. Ha kemény lenne a töltelék, akkor kevés tejföllel lazíthatunk rajta.
Aprító hiányában daráljuk le a sonkát.
A sonkás-tojásos masszát ízesítsük sóval, borssal és tormával, majd keverjük bele az apróra vágott újhagymát is.
Egy habzsákba szedve a tölteléket töltsük meg a rolókat, majd tálaljuk.