Sonkás-sajtos töltött kelt kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 1 dl étolaj
- 3 dl tej
- 3,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 púpos kk só
- 15-20 dkg sonka vagy bacon szalonna
- 15-20 dkg trappista sajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
A szóráshoz:
- 5 dkg reszelt sajt /de lehet magvak is/
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, 1 dl kiveszünk belőle és a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt ( vagyis felfuttatjuk ). A maradék tejhez hozzáöntjük az olajat. A kétféle lisztet egy tálba szórjuk a sóval együtt, és először az olajos tejet, majd a felfutott élesztőt öntjük hozzá, és addig dagasztjuk amíg az edény falától elválik. Nem kell megijedni, mert először elég ragacsos, de a dagasztás végére egy könnyű tészta lesz, amit kb. 50 percig letakarva kelesztünk.
Amíg a tészta kel, egészen apró kockára vágjuk a sonkát, és lereszeljük a sajtot. A tészta akkor jó, ha a duplájára kelt.
A megkelt tésztát két cipóba osztjuk és lisztezett deszkán 40-45 cm-es átmérőjű kör alakú lapokat nyújtunk, majd pizzavágóval vagy késsel ( átlósan) 16 egyenlő részre osztjuk.
A szélesebb részre egy-egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd először ráhajtjuk a tésztát lenyomkodjuk, utána feltekerjük végig.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »