Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos töltött kelt kifli recept

Sonkás-sajtos töltött kelt kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 1 dl étolaj
    • 3 dl tej
    • 3,5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál kristálycukor
    • 1 púpos kk só
    • 15-20 dkg sonka vagy bacon szalonna
    • 15-20 dkg trappista sajt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    A szóráshoz:

    • 5 dkg reszelt sajt /de lehet magvak is/

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, 1 dl kiveszünk belőle és a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt ( vagyis felfuttatjuk ). A maradék tejhez hozzáöntjük az olajat. A kétféle lisztet egy tálba szórjuk a sóval együtt, és először az olajos tejet, majd a felfutott élesztőt öntjük hozzá, és addig dagasztjuk amíg az edény falától elválik. Nem kell megijedni, mert először elég ragacsos, de a dagasztás végére egy könnyű tészta lesz, amit kb. 50 percig letakarva kelesztünk.

    Amíg a tészta kel, egészen apró kockára vágjuk a sonkát, és lereszeljük a sajtot. A tészta akkor jó, ha a duplájára kelt.

    A megkelt tésztát két cipóba osztjuk és lisztezett deszkán 40-45 cm-es átmérőjű kör alakú lapokat nyújtunk, majd pizzavágóval vagy késsel ( átlósan) 16 egyenlő részre osztjuk.

    A szélesebb részre egy-egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd először ráhajtjuk a tésztát lenyomkodjuk, utána feltekerjük végig.

    Sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá