Sonkás-sajtos batyu recept
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 10 dkg pulykasonka
- 10 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint snidling (kb 1 ek mennyiséget használtam)
- só, bors
Besamelmártás:
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 150 ml tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Készítsünk egy besamelmártást a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá az aprított sonkát, reszelt sajtot, snidlinget. Sózzuk, borsozzuk.
A tésztát vágjuk négyzet alakúra, közepére halmozzuk a masszát.
Széleit felhajtogatjuk, tojással megkenjük és 200 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









