Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos bagetti recept

Sonkás-sajtos bagetti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
    • 1,5 ek cukor
    • 1 tk só
    • 3 dl tej
    • 300 g gépsonka
    • 30 g olvasztott vaj
    • 240 g reszelt sajt
    • szezámmag
    • 1 tojás a lekenéshez

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet.

    Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.

    A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, beletesszük egy aprító gépbe az olvasztott vajjal, és pépesre turmixoljuk.

    A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. 2 lapot megkenünk sonkakrémmel és megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a másik két lapot.

    Kissé lenyomkodjuk, majd mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A széles végükről kiindulva feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk

    Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük.

    Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét tojással és megszórjuk egy csipet szezámmaggal.

    Előmelegített 175-180 fokos sütőben, kb. 25 percig sütjük.

    A név eredete:

    Le kell szögeznem, hogy ennek a kiflinek – a nevétől függetlenül – semmi köze nincs a bagetthez. Amikor elkészült, a kislányom felkiáltott, hogy “Bagetti!”, és ezzel rögtön el is lett keresztelve. Ha ő azt mondja, hogy ez bagetti, akkor ez bagetti, nincs mese. :)

    A sonkás-sajtos bagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 249 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek