Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet.
Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.
A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, beletesszük egy aprító gépbe az olvasztott vajjal, és pépesre turmixoljuk.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. 2 lapot megkenünk sonkakrémmel és megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a másik két lapot.
Kissé lenyomkodjuk, majd mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A széles végükről kiindulva feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk
Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük.
Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét tojással és megszórjuk egy csipet szezámmaggal.
Előmelegített 175-180 fokos sütőben, kb. 25 percig sütjük.
Le kell szögeznem, hogy ennek a kiflinek – a nevétől függetlenül – semmi köze nincs a bagetthez. Amikor elkészült, a kislányom felkiáltott, hogy “Bagetti!”, és ezzel rögtön el is lett keresztelve. Ha ő azt mondja, hogy ez bagetti, akkor ez bagetti, nincs mese. :)