Sonkás-hagymás puffancs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, beletörjük az élesztőt és egy kevés langyos tejet ráöntve felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a tojást, a puha zsírt és a tejfölt, majd langyos tejet adagolva összegyúrjuk. Szép puha, sima kelttésztát készítünk. Letakarva meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a lilahagymát és a füstölt sonkát pici (borsónyi) darabokra vágjuk.
Miután megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, 1 centi vastagra kisodorjuk. Megszórjuk a sonkával és a lilahagymával, majd behajtogatjuk és 5 perc pihentetés után ezt a műveletet megismételjük.
Végül a tésztát 2,5 cm vastagra kisodorjuk és nagyobb pogácsákat szaggatunk belőle.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és sütőlemezre téve pihentetjük 8-10 percet.
Előmelegített sütőbe téve 210 fokon (légkeveréssel) nagyjából 20-22 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben a leeső széleket összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tojással, szitálunk rá csípős paprikát, megszórjuk sóval, köménymaggal és sajttal, majd ezután a tenyerünkkel kissé rálapítjuk, hogy hozzáragadjanak a tojáshoz.
2-3 centi vastag csíkokra (pizzavágóval) felvágjuk és a sütőlemezre téve mindkét oldalon megcsavarjuk vigyázva, mert kissé regad!
Legvégül ezeket a csípős tekervényeket is 15-17 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!