Sonkás csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 ek olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 3-4 ek tejföl
- 50 dkg sonka, (füstölttel keverve)
- bacon
- sajt
- só, bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm vastagra szeleteljük.
Tepsiben 30 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.15-20 perc.
Tipp:
A szeletelésnél a töltelék nem folyik ki, ha cérnával vagy damillal vágjuk el! Nagyon szépen lehet szelni.
Tölteléke lehet pizzás is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









