Sonkás csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 ek olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 3-4 ek tejföl
- 50 dkg sonka, (füstölttel keverve)
- bacon
- sajt
- só, bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm vastagra szeleteljük.
Tepsiben 30 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.15-20 perc.
Tipp:
A szeletelésnél a töltelék nem folyik ki, ha cérnával vagy damillal vágjuk el! Nagyon szépen lehet szelni.
Tölteléke lehet pizzás is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »