Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás csiga recept

Sonkás csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 tk cukor
    • 2 tk só
    • 5 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 2 ek olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 3-4 ek tejföl
    • 50 dkg sonka, (füstölttel keverve)
    • bacon
    • sajt
    • só, bors

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.

    Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük.

    Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm vastagra szeleteljük.

    Tepsiben 30 percet pihentetjük.

    Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.15-20 perc.

    Tipp:

    A szeletelésnél a töltelék nem folyik ki, ha cérnával vagy damillal vágjuk el! Nagyon szépen lehet szelni.
    Tölteléke lehet pizzás is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá