Sonkás csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 ek olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 3-4 ek tejföl
- 50 dkg sonka, (füstölttel keverve)
- bacon
- sajt
- só, bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm vastagra szeleteljük.
Tepsiben 30 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.15-20 perc.
Tipp:
A szeletelésnél a töltelék nem folyik ki, ha cérnával vagy damillal vágjuk el! Nagyon szépen lehet szelni.
Tölteléke lehet pizzás is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









