Sonkás csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 2 ek olaj
  • 2 tojás sárgája

Töltelék:

  • 3-4 ek tejföl
  • 50 dkg sonka, (füstölttel keverve)
  • bacon
  • sajt
  • só, bors

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük.

Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm vastagra szeleteljük.

Tepsiben 30 percet pihentetjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.15-20 perc.

Tipp:

A szeletelésnél a töltelék nem folyik ki, ha cérnával vagy damillal vágjuk el! Nagyon szépen lehet szelni.
Tölteléke lehet pizzás is.