Sajtos-túrós pogácsa kicsit másképpen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg sajt
- 25 dkg túró
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve, ami a kenéshez kell.
Kézzel összegyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra. Háromszög formájúra vágjuk, majd lyukakat furunk bele, különböző nagyságúakat. Én tortadíszítő cső végével készítettem.
180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Én duplázni szoktam a hozzávalókat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »