Sajtos turbán recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 cs instant, szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 1 tk kristálycukor
- 2 tk só
- 3 dl tej (langyos)
Töltelékhez:
- kb 20 dkg sajt (lereszelt)
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag
Elkészítése:
A liszt közepében egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A 1 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a “fészekben”, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és a maradék tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.
Ha megkelt a tészta, jól átgyúrjuk és 10 egyforma részre osztjuk. Egy sík, lisztezett felületen mindegyik tésztát külön-külön kb 20-25 cm-es hosszú ovális alakúra kinyújtjuk.
Egy derelyevágóval (éles késsel) ferdén bevagdossuk, de úgy, hogy a széleket ne vágjuk át.
Utána megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk reszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá).
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon kb 20-25 percig, szép világos aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









