Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos turbán recept

Sajtos turbán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 cs instant, szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
    • 5 dkg margarin (olvasztott)
    • 1 tk kristálycukor
    • 2 tk só
    • 3 dl tej (langyos)

    Töltelékhez:

    • kb 20 dkg sajt (lereszelt)
    • 5 dkg margarin (olvasztott)

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A liszt közepében egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A 1 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a “fészekben”, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és a maradék tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

    Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.

    Ha megkelt a tészta, jól átgyúrjuk és 10 egyforma részre osztjuk. Egy sík, lisztezett felületen mindegyik tésztát külön-külön kb 20-25 cm-es hosszú ovális alakúra kinyújtjuk.

    Egy derelyevágóval (éles késsel) ferdén bevagdossuk, de úgy, hogy a széleket ne vágjuk át.

    Utána megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk reszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá).

    Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

    180 fokon kb 20-25 percig, szép világos aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá