Sajtos-tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2-2,5 dl tejföl
- 3 dkg friss élesztő
- 1 evőkanálnyi só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg tepertő aprítva
- csipetnyi őrölt fehérbors
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 evőkanál tej
Kenéshez:
- 1 evőkanálnyi olvasztott zsír
- 20 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, az egész tojást, az aprított tepertőt, az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejet, majd kézzel jól kidolgozzuk, puha tésztává dagasztjuk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral vékonyan, majd a reszelt sajt felét rászórjuk és hajtogatjuk (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig, majd a bal és a jobb oldali részt is ráhajtjuk). Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Ezután újra kinyújtjuk, zsírral vékonyan átkentem, a maradék sajttal megszórjuk, majd újra hajtogatjuk, majd újabb 30 percig pihentetjük.
Ezután kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva), majd lekenjük felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszagatjuk, sütőpapíros tepsire téve 25 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütjük. Közben a tetejét alufóliával letakarjuk, ha nagyon barnulna, hogy meg ne égjen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »