Sajtos-tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2-2,5 dl tejföl
- 3 dkg friss élesztő
- 1 evőkanálnyi só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg tepertő aprítva
- csipetnyi őrölt fehérbors
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 evőkanál tej
Kenéshez:
- 1 evőkanálnyi olvasztott zsír
- 20 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, az egész tojást, az aprított tepertőt, az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejet, majd kézzel jól kidolgozzuk, puha tésztává dagasztjuk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral vékonyan, majd a reszelt sajt felét rászórjuk és hajtogatjuk (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig, majd a bal és a jobb oldali részt is ráhajtjuk). Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Ezután újra kinyújtjuk, zsírral vékonyan átkentem, a maradék sajttal megszórjuk, majd újra hajtogatjuk, majd újabb 30 percig pihentetjük.
Ezután kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva), majd lekenjük felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszagatjuk, sütőpapíros tepsire téve 25 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütjük. Közben a tetejét alufóliával letakarjuk, ha nagyon barnulna, hogy meg ne égjen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









