Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-szalámis teljes kiőrlésű babka recept

Sajtos-szalámis teljes kiőrlésű babka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 10*30 cm-es dobozformához:
    Tészta:

    • 80 g finom vagy kenyérliszt
    • 170 g teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 120 ml langyos tej
    • 12 g friss élesztő
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g puha vaj
    • 1 mokkáskanál só

    Töltelék:

    • 100 g sajtkrém/tömlős sajt vagy tejföl
    • szeletelt vagy reszelt trappsita sajt
    • 125 g mozzarella
    • szeletelt szalámi
    • fél pritamin paprika kockázva

    Elkészítése:

    Először a tésztát készítjük el. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tojást felütjük egy kicsi edénybe és felverjük, majd kb 3/4-ed részét egy edénybe, amiben dagasztani fogunk beleöntjük. A többit félteresszük.

    A tészta többi hozzávalóját is a tojáshoz adjuk és a tál falától és a kezünktől elváló, rugalmas, fényes felületű tésztát dagasztunk.

    A kész tésztát kissé meglisztezzük, letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük.

    A kegkelt tésztát kb 30*40 c,-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük sajtkrémmel vagy tejföllel. Erre szórhatunk zöldfűszereket ízlés szerint. Kitesszük szeletelt vagy reszelt sajttal, rárakjuk a szalámit és rátépkedjük a mozzarrellát (ízlés szerint használhatunk másféle sajtokat is). Végül a paprikát is rászórjuk és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük.

    A roládot hosszában kettévágjuk de úgy, hogy fent kb 2 cm-et egyben hagyunk. Az így kapott két tésztafelet összefonjuk úgy, hogy a vágott fele kifelé nézzen.

    Letakarva kelesztjük újabb 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütéssel.

    A megkelt tésztát lekenjük a félretett tojással és kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá