Sajtos-szalámis teljes kiőrlésű babka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 10*30 cm-es dobozformához:
Tészta:
- 80 g finom vagy kenyérliszt
- 170 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 120 ml langyos tej
- 12 g friss élesztő
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g puha vaj
- 1 mokkáskanál só
Töltelék:
- 100 g sajtkrém/tömlős sajt vagy tejföl
- szeletelt vagy reszelt trappsita sajt
- 125 g mozzarella
- szeletelt szalámi
- fél pritamin paprika kockázva
Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tojást felütjük egy kicsi edénybe és felverjük, majd kb 3/4-ed részét egy edénybe, amiben dagasztani fogunk beleöntjük. A többit félteresszük.
A tészta többi hozzávalóját is a tojáshoz adjuk és a tál falától és a kezünktől elváló, rugalmas, fényes felületű tésztát dagasztunk.
A kész tésztát kissé meglisztezzük, letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük.
A kegkelt tésztát kb 30*40 c,-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük sajtkrémmel vagy tejföllel. Erre szórhatunk zöldfűszereket ízlés szerint. Kitesszük szeletelt vagy reszelt sajttal, rárakjuk a szalámit és rátépkedjük a mozzarrellát (ízlés szerint használhatunk másféle sajtokat is). Végül a paprikát is rászórjuk és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük.
A roládot hosszában kettévágjuk de úgy, hogy fent kb 2 cm-et egyben hagyunk. Az így kapott két tésztafelet összefonjuk úgy, hogy a vágott fele kifelé nézzen.
Letakarva kelesztjük újabb 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütéssel.
A megkelt tésztát lekenjük a félretett tojással és kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »