Sajtos stangli (tartós változat) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 65 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis doboz 20%-os tejföl
- 1 nagy ek natúr joghurt
- 1 kk só
- 1 csomag szalalkáli
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 20 dkg félkemény sajt
- 1 ek köménymag (ízlés szerint)
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és a szalalkálit, majd belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, végül hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot és szép simára összegyúrjuk.
Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra sodorjuk, megkenjük a felvert tojással, egyenletesen elosztjuk a tetején a reszelt sajtot, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval szép egyforma kis rudakra felvágjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a sajtosok, rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül dobozba téve lezárjuk és hűvös helyen tárolva 2-3 hétig is eltartható!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.