Sajtos stangli (tartós változat) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 65 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis doboz 20%-os tejföl
- 1 nagy ek natúr joghurt
- 1 kk só
- 1 csomag szalalkáli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 20 dkg félkemény sajt
- 1 ek köménymag (ízlés szerint)
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és a szalalkálit, majd belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, végül hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot és szép simára összegyúrjuk.
Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra sodorjuk, megkenjük a felvert tojással, egyenletesen elosztjuk a tetején a reszelt sajtot, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval szép egyforma kis rudakra felvágjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a sajtosok, rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül dobozba téve lezárjuk és hűvös helyen tárolva 2-3 hétig is eltartható!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »