Sajtos stangli (tartós változat) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 65 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis doboz 20%-os tejföl
- 1 nagy ek natúr joghurt
- 1 kk só
- 1 csomag szalalkáli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 20 dkg félkemény sajt
- 1 ek köménymag (ízlés szerint)
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és a szalalkálit, majd belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, végül hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot és szép simára összegyúrjuk.
Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra sodorjuk, megkenjük a felvert tojással, egyenletesen elosztjuk a tetején a reszelt sajtot, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval szép egyforma kis rudakra felvágjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a sajtosok, rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül dobozba téve lezárjuk és hűvös helyen tárolva 2-3 hétig is eltartható!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »