Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rúd kelesztés nélkül recept

Sajtos rúd kelesztés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 12,5 dkg margarin vagy vaj (esetleg zsír 10 dkg)
    • kb 350-400 g tejföl (a liszt minőségétől függően)
    • 1 csapott ek só

    Tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd a margarint vagy vajat (zsírt) és elmozsoljuk a liszttel.

    Ezután adjuk hozzá a sajtot, majd alaposan elkeverjük.

    Végül annyi tejfölt adunk hozzá, amivel puha tésztává gyúrjuk, de ne legyen a massza ragacsos!

    A tésztát kissé lisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

    Felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    A sütőt, alsó-felső sütésen 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.

    A tésztát éles késsel vagy derelyevágóval vékony csíkokra, majd tetszőleges hosszúságú rudakra vágjuk.

    A megformázott tésztát tepsibe tesszük, nyugodtan tehetjük közel egymáshoz, annyit nem fog nőni, hogy összeérjen.

    Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá