Sajtos rúd kelesztés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 12,5 dkg margarin vagy vaj (esetleg zsír 10 dkg)
  • kb 350-400 g tejföl (a liszt minőségétől függően)
  • 1 csapott ek só

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd a margarint vagy vajat (zsírt) és elmozsoljuk a liszttel.

Ezután adjuk hozzá a sajtot, majd alaposan elkeverjük.

Végül annyi tejfölt adunk hozzá, amivel puha tésztává gyúrjuk, de ne legyen a massza ragacsos!

A tésztát kissé lisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

Felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

A sütőt, alsó-felső sütésen 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.

A tésztát éles késsel vagy derelyevágóval vékony csíkokra, majd tetszőleges hosszúságú rudakra vágjuk.

A megformázott tésztát tepsibe tesszük, nyugodtan tehetjük közel egymáshoz, annyit nem fog nőni, hogy összeérjen.

Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!