Sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kis cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt kinyújtjuk és háromszor hajtogatjuk, mindig egy irányban. A hajtogatások között 30 percig pihentetjük.
Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk(tetejét bevagdossuk).
Miután a tepsibe tettük, még 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










