Sajtos muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 dl tej
- 7 g szárított élesztő
- 1 teáskanál porcukor
- 47 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 8 dkg puha margarin
- 8 dkg félkemény sajt
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint szezámmag (én most nélküle készítettem)
Elkészítése:
Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.
Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.
Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit.
A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.
Lisztmentes munkafelületre borítjuk a tésztát és 12 egyenlő részre osztjuk, majd kis gombócokat formálunk belőlük.
Minden gombócot kinyújtunk kb 12*18 cm-es közel, téglalap formára. A felső részén kb feléig egy derelyevágóval 6-7 bevágást ejtünk.
A szabadon maradt részre kenünk a kikevert margarinból, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük, úgy, hogy a bevágások az aljára kerüljenek. Picike csigát hajtunk belőle.
Minden kis gombóccal így járunk el.
A csigákat behelyezzük a muffin formába (esetleg nagyon vékonyan kikenhetjük margarinnal, de elegendő az a mennyiség, ami a kenése során bele kerül, igaz el nem fogja rontani).
Tetejét letakarjuk a konyharuhával és 15 percet így pihentetjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 15 perc után lekenjük a muffinok tetejét a gyengén felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sülnek. Belül foszlós, kívül roppanós finomság lesz a végeredmény.
Tipp:
Köszönöm szépen a receptötletet Fehér Katicának♥
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









