Sajtos kifli recept

Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót, a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd végül 12 részre osztjuk.
A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk.
Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 részre osztjuk. Ezután feltekerjük a szélesebb végénél kezdve.
Így folytatjuk kettesével, míg el nem fogynak a lapok.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »