Sajtos kifli recept

Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót, a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd végül 12 részre osztjuk.
A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk.
Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 részre osztjuk. Ezután feltekerjük a szélesebb végénél kezdve.
Így folytatjuk kettesével, míg el nem fogynak a lapok.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »