Sajtos képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 125 ml víz
- 65 g zsiradék (nálunk most vaj)
- 1/2 tk só és cukor
- 75 g finomliszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 500 ml tej
- 50 g finomliszt
- 200 g sajt reszelve (lehet benne füstölt is)
- 150 g vaj
- só és szerecsendió ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztához a vizet, zsiradékot cukrot és a sót összemelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, amíg összeáll, elválik az edény falától és fényes felületű nem lesz.
Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kihűlt lisztes masszához hozzádolgozzuk a tojásokat egyenként.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, alsó-felső sütéssel.
A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre, egymástól kicsit távolabb kb diónyi halmokat nyomunk a tésztából.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez 50 g vajat felolvasztunk és megpirítjuk rajta a lisztet, majd lassan felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Még melegen ízesítjük sóval (csak óvatosan, mert a sajt is sós!), szerecsendióval és beledolgozzuk a sajtot (keveset hagyjunk majd a tetejére). Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
A maradék vajat a kihűlt krémhez adjuk és jól kihabosítjuk vele. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kis fánkok kalapjait levágjuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk és beletöltjük a sajtkrémet, csipetnyi reszelt sajtot teszünk a krémre és így tesszük rá a kalapokat.
Fontos, hogy sok krém lesz ebből az adagból. Vagy felezzük a rkém mennyiségét vagy tésztából dupla adagot készítsünk!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »