Sajtos képviselőfánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 125 ml víz
- 65 g zsiradék (nálunk most vaj)
- 1/2 tk só és cukor
- 75 g finomliszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 500 ml tej
- 50 g finomliszt
- 200 g sajt reszelve (lehet benne füstölt is)
- 150 g vaj
- só és szerecsendió ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztához a vizet, zsiradékot cukrot és a sót összemelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, amíg összeáll, elválik az edény falától és fényes felületű nem lesz.
Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kihűlt lisztes masszához hozzádolgozzuk a tojásokat egyenként.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, alsó-felső sütéssel.
A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre, egymástól kicsit távolabb kb diónyi halmokat nyomunk a tésztából.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez 50 g vajat felolvasztunk és megpirítjuk rajta a lisztet, majd lassan felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Még melegen ízesítjük sóval (csak óvatosan, mert a sajt is sós!), szerecsendióval és beledolgozzuk a sajtot (keveset hagyjunk majd a tetejére). Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
A maradék vajat a kihűlt krémhez adjuk és jól kihabosítjuk vele. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kis fánkok kalapjait levágjuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk és beletöltjük a sajtkrémet, csipetnyi reszelt sajtot teszünk a krémre és így tesszük rá a kalapokat.
Fontos, hogy sok krém lesz ebből az adagból. Vagy felezzük a rkém mennyiségét vagy tésztából dupla adagot készítsünk!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










