Sajtos-joghurtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 3 púpos ek görögjoghurt
- 1 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 15-20 dkg reszelt sajt
- 1 ek só (ízlés szerint mehet több is)
Elkészítése:
A joghurtot elkeverjük a vízzel és meglangyosítjuk. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal és belekeverjük a sót is.
A tojást felütjük, felverjük és felét a liszthez adjuk, majd az élesztős keveréket is beleöntjük és kézhez, edény falához nem tapadó, puha tapintású tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Az edényt letekerjuk és a tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk kb 10 dkg reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. A felcsavart tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és a tetejét éles késsel berácsozzuk. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapíros tepire tesszük.
Tetejét a félretett tojással lekenjük és kevés sajttal megszórjuk (sajt helyett meget szezámmag vagy köménymag is). A leeső részeket újra összegyúrjuk és szaggatjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »