Sajtos, joghurtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sajtot lereszelem. A tojást és a tojássárgáját a tejjel villával felverem.
Egy tálba szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felvert tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrom. Letakarva 1/2 órát pihentetem.
Vékonyra, kb 3-4 mm vastagra kinyújtom, meghintem a reszelt sajt felével, szorosan feltekerem, majd az egyik végét a tészta feléig visszahajtom, a másik végét pedig az előző hajtás végéig.
Egy konyharuhával letakarom és újabb 1/2 órát pihentetem. Az idő leteltével újból megismétlem a hajtogatást.
Kb 1 cm vastagságúra kinyújtom, éles késsel berácsozom a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egymástól kicsit távolabb sorakoztatom a pogácsákat.
Tetejüket megkenem a maradék tojással, meghintem szezámmaggal és addig pihentetem, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítem.
Forró sütőbe tolom a tepsit, 5 perc után a hőfokot 200 fokra mérsékelem és kb 20 perc alatt szép pirosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »