Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csiga és kifli recept

Sajtos csiga és kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 75 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg zsír
    • 3,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (nagy)
    • 2,5 dl tej
    • 1,5 kávéskanál cukor
    • 3 teáskanál só
    • 200 gramm tejföl

    A töltelékhez:

    • 15 dkg vaj
    • 20 dkg sajt
    • gyros fűszerkeverék

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (nagy)
    • 2 evőkanál tej
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A tej felét meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

    Kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. Alaposan elmorzsoljuk benne a vajat, illetve a zsírt is. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztős tejet és szépen eldolgozzuk benne. Utolsó lépésként pedig a tejfölt és a maradék langyos tejet gyúrjuk bele. Kellemesen lágy, nem ragacsos tésztává állítjuk össze.

    Helyezzük a tésztát tálba, fedjük le és kb 30 percig hagyjuk pihenni meleg helyen.

    A pihentetett tésztát vágjuk három részre, helyezzük lisztezett felületre. Nyújtsuk ki szép vékony téglalappá. Kenjük meg olvasztott vajjal, ízlés szerint szórjuk meg gyros fűszerkeverékkel, illetve reszelt sajttal gazdagon! Mind a három tésztával így járunk el.

    A csigákhoz a kinyújtott téglalapot feltekerjük, mint a piskótatekercset, majd egy éles kés segítségével kb 1,5 cm széles korongokat vágunk le a rúdból.

    A kiflikhez a kinyújtott téglalapot felnegyedeljük, majd minden negyedet 3 háromszögre vágunk fel. A szélesebb végétől kezdve szépen feltekerjük és már kész is kifli.

    A sütőt előmelegítjük közben.

    Zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük a kifliket és csigákat. Tetejükre a tojássárgáját összekeverjük a tejjel és egy ecset segítségével rákenjük. Végül pedig alaposan megszórjuk reszelt sajttal.

    30-40 perc alatt szép aranysárágra sütjük.

    Jót étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá