Sajtos csiga recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk tojást, tojássárgáját, a sót, az élesztőt és jól összegyúrjuk.
Az olvasztott, de nem meleg vajat utoljára adjuk hozzá és szép simára dagasztjuk vele a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor enyhén lisztezett deszkára öntjük, kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük.
Az egyik tésztát kb 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Lekenjük 2 ek tejföllel és megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal.
A rövidebb oldalától kezdve feltekerjük, majd lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk szezámmaggal, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
A kész csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb.
A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.
30 percet kelesztjük még.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »