Sajtos csiga recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk tojást, tojássárgáját, a sót, az élesztőt és jól összegyúrjuk.
Az olvasztott, de nem meleg vajat utoljára adjuk hozzá és szép simára dagasztjuk vele a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor enyhén lisztezett deszkára öntjük, kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük.
Az egyik tésztát kb 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Lekenjük 2 ek tejföllel és megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal.
A rövidebb oldalától kezdve feltekerjük, majd lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk szezámmaggal, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
A kész csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb.
A maradék tésztát is ugyanígy készítjük el.
30 percet kelesztjük még.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »