Sajtkrémes kiflik recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 2,5 dkg dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- 1 dl étolaj
Kenéshez:
- 15 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál só
- 100 g sajtkrém (kenhető tömlőssajt)
- ízlés szerint adhatunk hozzá: tejfölt, sonkát apróra vágva, metélőhagymát, petrezselyemet,….stb
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
Tészta:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk, majd dagasztjuk és letakarva kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg és az elég lesz hozzá.
A megkelt tésztából 9 cipót készítünk.
A cipókat még egyenként 3 részre osztjuk és kisodorjuk vékonyra, kör alakúra.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk és hármasával egymásra rakjuk.
Hagyjuk pihenni, kb 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük.
Kenéshez:
Tejföllel, tömlős sajttal és sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen és erre is szórhatunk sonkakockákat.
A sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát is.
Formázás:
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Még 20-30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, füstölt reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd kb 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »