Sajtkrémes kiflik recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 2,5 dkg dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 175 g tejföl
- 1 dl étolaj
Kenéshez:
- 15 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál só
- 100 g sajtkrém (kenhető tömlőssajt)
- ízlés szerint adhatunk hozzá: tejfölt, sonkát apróra vágva, metélőhagymát, petrezselyemet,….stb
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg füstölt reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
Tészta:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk, majd dagasztjuk és letakarva kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg és az elég lesz hozzá.
A megkelt tésztából 9 cipót készítünk.
A cipókat még egyenként 3 részre osztjuk és kisodorjuk vékonyra, kör alakúra.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk és hármasával egymásra rakjuk.
Hagyjuk pihenni, kb 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük.
Kenéshez:
Tejföllel, tömlős sajttal és sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen és erre is szórhatunk sonkakockákat.
A sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát is.
Formázás:
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Még 20-30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, füstölt reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd kb 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









