Sajtkrémes kiflik recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 2,5 dkg dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- 1 dl étolaj
Kenéshez:
- 15 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál só
- 100 g sajtkrém (kenhető tömlőssajt)
- ízlés szerint adhatunk hozzá: tejfölt, sonkát apróra vágva, metélőhagymát, petrezselyemet,….stb
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
Tészta:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk, majd dagasztjuk és letakarva kelesztjük.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg és az elég lesz hozzá.
A megkelt tésztából 9 cipót készítünk.
A cipókat még egyenként 3 részre osztjuk és kisodorjuk vékonyra, kör alakúra.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk és hármasával egymásra rakjuk.
Hagyjuk pihenni, kb 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük.
Kenéshez:
Tejföllel, tömlős sajttal és sonkával ízesítjük.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen és erre is szórhatunk sonkakockákat.
A sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát is.
Formázás:
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Még 20-30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, füstölt reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd kb 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »